29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Monika Dahler fra Hokksund fikk sitt andre NM-gull i taekwondo denne helgen.

Tok sitt andre NM-gull – på hjemmebane

Monika Dahler – opprinnelig fra Hokksund, men bosatt i Drammen – tok sitt andre NM-gull i taekwondo denne helgen. Dedikert trening, jobbing og hjelp fra foreldrene er nødvendig for å nå dette nivået
Annonse

– Jeg trener så ofte jeg klarer – noen ganger hver dag, andre ganger lite, for det er ikke alltid så lett å få tid med alt annet som skjer i livet. Jeg har å sjonglere med turnusjobbing kveld, natt, og dag, og har holdt på med fagbrevutdanning. I tillegg har jeg aleneomsorg for en hund. Også driver jeg litt med piano, forteller hun til Eikernytt.no.

Hun forsøker også å ha et sosialt liv ved siden av jobb og trening.

Annonse

– Ofte har jeg kjørt hunden til mamma i Hokksund mens jeg drar å trener, og da kan jeg bli med på yogatimen etter taekwondo, hvis jeg har seinvakt den dagen, forteller hun.

Monika Dahler – opprinnelig fra Hokksund – tok sitt andre NM-gull på et halvt år.

Men hun må ikke komme på hver trening for å trene taekwondo, det viktigste er å gjøre det når hun kan. Også kan hun øve og trene hjemme ved siden av. Men det er som med andre ting, at skal du bli skikkelig god, så må du trene på det så godt som hver dag, timevis med terping på teknikker.

Hadde ikke forventet NM-gull
– Det ikke så viktig om jeg kommer på førsteplass, men selvsagt utrolig moro. Hadde ikke forventa å få NM-gull nå igjen, sier hun.

Sist Monika tok gull var i8 november i fjor som 34-åring. Da hadde hun for litt over ett år siden tatt opp treningen for å satse skikkelig.

Mamma Marit Svendsrud og stefar Per Gustavsen stiller gjerne som heiagjeng når Monika skal konkurrere.

– Inni meg, hadde jeg allerede vunnet, fordi jeg deltok. Det er der den virkelige kampen er. Og jeg tror det er en fordel å være rolig på i forkant. At det viktigste ikke er å vinne. Selv om jeg kanskje taper og gjør masse feil, så er det ikke det som avgjør. Men likevel kjenner jeg nervene komme når jeg snart skal ut, og har et brennende ønske om å få det til så bra som mulig, sier Monika.

Hun understreker at det aller mest alt er det gøy, at spenningen er så stor, at hun omtrent hopper i taket, og gleder seg skikkelig. Men, når hun fikk den beskjeden at hun vant gull, da er det naturlig nok ekstra gøy.

– Jeg hadde med Mamma Marit Svendsrud og stefar Per Gustavsen som heiagjeng, sier hun og legger til at det er supportere hun setter stor pris på.

I år ble Norgesmesterskapet holdt i Drammenshallen. Der var 360 deltakere samlet fra hele landet. Åpningsseremonien ble holdt av blant annet presidenten av Norges kampsport forbund, og nasjonalsangen ble spilt.

Monika sammen med treneren sin Master Coung Quash Chi.

– Stemningen er til å ta og føle på, og det hele avsluttes med energifylt musikk som får det til å sprudle at «nå er det NM!», forteller hun til Eikernytt.no.

Vandrepokalen fikk klubben ta med seg hjem igjen, og til odel og eie denne gangen.

FAKTA:
Taekwondo er en ca. 2.000 år gammel koreansk kampkunst, utviklet til bruk i krigføring. Mønster, kaldt poomse, er en forestilt kamp, hvor du blir angrepet fra 4 kanter satt sammen av bevegelser for at teknikker skal huskes og videreføres. Hver kombinasjon starter med blokkering før angrep, som symboliserer at dette er selvforsvar kampsport.

Hele troppen fra klubben til Monika Dahler – Hwa Rang Team Drammen.
Del:
Annonse