22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir ingen streik hos grossistene. Du slipper dermed å hamstre dopapir og andre nødvendigheter. (Illustrasjon)

Ikke streik: Du trenger ikke hamstre dopapir og andre varer

Noe av det første vi nordmenn hamstrer i en krisesituasjon, er dopapir. Det ble ettertrykkelig bevist under koronapandemien da så å si alle butikker gikk tomme de første dagene av nedstengningen. Det samme fryktet mange ville skje om det skulle bli streik hos grossistene. Men så skjedde altså ikke.
Annonse

Torsdag morgen ble Parat og Virke enige etter mekling på overtid i årets oppgjør på grossistoverenskomsten. Dermed blir det ingen streik for ansatte i transport, lager- og varedistribusjon tilknyttet avtalen.

Grossistoverenskomsten er en avtale som gjelder arbeidstakere som arbeider på lager og i varedistribusjon, i tillegg til transportbedrifter som er tilknyttet Hovedorganisasjonen Virke.

Annonse

Parat har meklet på arbeidstakersiden sammen med Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet.

Partene har etter to dager med mekling og mer enn åtte timer på overtid oppnådd enighet. Det betyr at en streik er avverget.

Parats forhandlingsleder, Kjell Morten Aune, er fornøyd med at en streik er unngått, og det er oppnådd enighet gjennom mekling.

– For våre medlemmer betyr denne enigheten et godt økonomisk oppgjør, med syv kroner i generelt tillegg og ytterligere tre kroner i økning av minstelønn. Det er også kommet på plass bestemmelser som åpner opp for at flere av våre medlemmer kan få en mer forutsigbar arbeidshverdag, og bedre kompensasjon for å jobbe på lørdag. I tillegg så er vi spesielt godt fornøyd med at tillegget for å ha fagbrev er økt fra 9,50 til 12 kroner per time. Det har stor betydning for å styrke fagarbeidere og faglig utvikling av bransjen, sier forhandlingsleder Kjell Morten Aune.

Del:
Annonse